JADŁOSPIS
Zgodnie z informacjami od producentów przyprawy używane do przygotowania potraw mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, jaj, selera i gorczycy.
Szczegółowy wykaz składników użytych do przygotowania potraw znajduje się w sekretariacie szkoły.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
PONIEDZIAŁEK – 02 CZERWCA 2025
- Barszcz czerwony z kiełbasą 250 ml (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca), Chleb mazowiecki (gluten)
- Zapiekanka makaronowa 200 g (gluten jaja, mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Bułka kajzerka z dżemem 1 szt (gluten, mleko)
WTOREK - 03 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Sos strogonow 70 g (mleko, gluten)
- Kasza jęczmienna 150 g
- Sałata ze śmietaną 50 g (mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Galaretka 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Herbatniki 2 szt (gluten, jaja, mleko)
ŚRODA – 04 CZERWCA 2025
- Zupa :Nic” 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Szynka w sosie własnym 70 g (gluten)
- Ryż 150 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
CZWARTEK – 05 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Pierogi ruskie z cebulką 170 g (gluten, jaja, mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
PIĄTEK- 06 CZERWCA 2025
- Zupa brokułowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Ryba 70 g (gluten, jaja, ryby)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Placek drożdżowy z kruszonką (gluten, mleko, jaja)
- Kakao 150 ml (mleko)
PONIEDZIAŁEK- 09 CZERWCA 2025
- Kapuśniak z młodej kapusty 250 ml (gluten, mleko)
- Naleśniki z serem 170 g (gluten, mleko, jaja)
- Kompot owocowy 150 ml
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
WTOREK- 10 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Pieczeń rzymska 70 g (gluten, jaja)
- Ryż 150 g
- Buraczki zasmażane 50 g (mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Płatki kukurydziane na mleku 250 ml (mleko, gluten, orzeszki ziemne, orzechy)
ŚRODA- 11 CZERWCA 2025
- Zupa jarzynowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Sos gulaszowy 70 g (gluten)
- Kasza gryczana 150 g
- Ogórek kiszony 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Rogaliki drożdżowe 2 szt (gluten, mleko)
- Kakao 150 ml (mleko)
CZWARTEK- 12 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Kęski z fileta drobiowego 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka wielowarzywna 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Kisiel 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Biszkopty 2 szt (gluten, jaja, mleko)
PIĄTEK- 13 CZERWCA 2025
- Zupa kalafiorowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Ryba po grecku (gluten, jaja, ryby, seler)
- Ziemniaki 150 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Gofry 2 szt (mleko, jaja)
PONIEDZIAŁEK- 16 CZERWCA 2025
- Rosół z makaronem 250 ml (gluten, jaja),
- Potrawka z kurczaka 70 g (gluten, mleko)
- Ryż 150 g
- Pomidory ze śmietaną 50 g (mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Bułka drożdżowa 1 szt (gluten, mleko, jaja)
- Kakao 150 ml (mleko)
WTOREK- 17 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Kotlet mielony 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Mizeria 50 g ( mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Budyń 150 ml (gluten jaja, mleko)
- Chrupki kukurydziane
ŚRODA – 18 CZERWCA 2025
- Zupa z grochu łuskanego 250 ml (gluten, soja, seler, gorczyca)
- Kopytka z cebulką 170 g (gluten, jaja)
- Marchewka z jabłkiem 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
PIĄTEK – 20 CZERWCA 2025
- Barszcz biały z jajkiem 250 ml (gluten, mleko, jaja),Chleb mazowiecki (gluten)
- Paluszki rybne 70 g (gluten, jaja, ryby, gorczyca)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Chlebek bananowy (jaja, gluten)
PONIEDZIAŁEK - 23 CZERWCA 2025
- Barszcz czerwony z kiełbasą 250 ml (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca)
- Makaron z serem 200 g (gluten, jaja, mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
WTOREK – 24 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Udko 70 g
- Ryż 150 g
- Marchewka z groszkiem 50 g (mąka)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Drożdżówka z dżemem 1 szt (gluten jaja, mleko)
- Kakao 150 ml (mleko)
ŚRODA – 25 CZERWCA 2025
- Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml (gluten, mleko, jaja)
- Szynka w sosie własnym 70 g (gluten)
- Kasza jęczmienna 150 g
- Surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Kisiel 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Wafel ryżowy 1 szt (sezam)
CZWARTEK – 26 CZERWCA 2025
- Kanapki (gluten, mleko, jaja, soja, seler, gorczyca)
- Kotlet pożarski 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Buraczki zasmażane 50 g (mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Płatki kukurydziane na mleku 250 ml (mleko, gluten, orzeszki ziemne, orzeszki)
PIĄTEK – 27 CZERWCA 2025
- Zupa pieczarkowa 250 ml (gluten, mleko)
- Kotlet rybny 70 g (gluten, jaja, ryby)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z młodej kapusty z koperkiem 50g
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Racuchy z jabłkami 2 szt (jaja, mleko, gluten)
PONIEDZIAŁEK - 30 CZERWCA 2025
- Kapuśniak 250 ml (gluten, mleko)
- Naleśniki z dżemem 170 g (gluten, jaja, mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Cebularz 1 szt (gluten, jaja, mleko)
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.