JADŁOSPIS
Zgodnie z informacjami od producentów przyprawy używane do przygotowania potraw mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, soi, jaj, selera i gorczycy.
Szczegółowy wykaz składników użytych do przygotowania potraw znajduje się w sekretariacie szkoły.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
PONIEDZIAŁEK - 03 LUTY 2025
- Barszcz czerwony z kiełbasą 250 ml (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca)
- Naleśniki z serem 170 g (gluten, mleko, jaja)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Kanapki z chleba mazowieckiego z masłem, wędliną i ogórkiem kiszonym) 2 szt (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca)
WTOREK – 04 LUTY 2025
- Kapuśniak 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Sos strogonow 70 g (gluten, mleko)
- Kasza jęczmienna 150 g (gluten)
- Ogórek kiszony 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Cebularz 1 szt (gluten, mleko, jaja)
ŚRODA - 05 LUTY 2025
- Zupa brokułowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Fasolka po bretońsku 170 g (gluten, soja, seler, gorczyca)
- Bułka kajzerka 1 szt (gluten)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Jogurt owocowy 1 szt (mleko)
CZWARTEK – 6 LUTY 2025
- Zupa z kiszoną kapustą 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Kotlet schabowy 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Pomidory ze śmietaną 50 g (mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Galaretka 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Herbatniki 2 szt (gluten, jaja, mleko, orzechy, sezam)
PIĄTEK- 7 LUTY 2025
- Zupa koperkowa 250 ml (gluten), Chleb mazowiecki (gluten)
- Ryba 70 g (gluten, jaja, ryby)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z kiszonej kapusty 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
PONIEDZIAŁEK- 10 LUTY 2025
- Rosół z makaronem 250 ml (gluten, jaja)
- Potrawka z kurczaka 70 g (gluten, mleko)
- Ryż 150 g
- Surówka wielowarzywna 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Kisiel 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Wafel ryżowy 1 szt (sezam)
WTOREK- 11 LUTY 2025
- Zupa kalafiorowa 250 ml, (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Kotlet mielony 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Buraczki zasmażane 50 g (gluten)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Płatki kukurydziane na mleku 250 ml (gluten, orzeszki ziemne, mleko, orzechy)
ŚRODA- 12 LUTY 2025
- Zupa „Nic” 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Spaghetti 200 g (gluten, jaja, mleko)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
CZWARTEK- 13 LUTY 2025
- Zupa z grochu łuskanego 250 ml (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca), Chleb mazowiecki (gluten)
- Pierogi po lubelsku ze śmietaną 170g (gluten, jaja, mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Kanapki z chleba mazowieckiego z żółtym serem i pomidorem 2 szt (gluten, mleko)
PIĄTEK- 14 LUTY 2024
- Zupa z zielonego groszku 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Kotlet rybny 70 g (gluten, jaja, ryby)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Rogaliki drożdżowe 2 szt (gluten, mleko)
- Kakao 150 ml (mleko)
PONIEDZIAŁEK- 17 LUTY 2025
- Pomidorowa z makaronem 250 ml (gluten, jaja, mleko)
- Naleśniki z dżemem 170 g (gluten, mleko, jaja)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
WTOREK- 18 LUTY 2025
- Krupnik 250 ml (gluten), Chleb mazowiecki (gluten)
- Szynka w sosie własnym 70 g (gluten, mleko)
- Ziemniaki 150 g
- Marchewka z jabłkiem 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Budyń 150 ml (mleko, gluten jaja)
- Biszkopty 2 szt (gluten, jaja, mleko)
ŚRODA – 19 LUTY 2025
- Zupa brokułowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Udko 70 g
- Ryż 150 g
- Surówka z kapusty pekińskiej 50 g (mleko, jaja, gorczyca)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Pizza 1 szt (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca)
CZWARTEK – 20 LUTY 2025
- Zupa pieczarkowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Pulpety w sosie koperkowym 170 g (mleko, gluten)
- Kasza jęczmienna 150 g (gluten)
- Mizeria 50 g (mleko)
Podwieczorek:
- Bułka kajzerka z dżemem 1 szt (gluten, mleko, jaja)
- Kakao 150 ml (mleko)
PIĄTEK – 21 LUTY 2025
- Zupa jarzynowa 250 ml (gluten, mleko),Chleb mazowiecki (gluten)
- Paluszki rybne 70 g (gluten, jaja, ryby, gorczyca)
- Ziemniaki 150 g
- Surówka z kiszonej kapusty 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Kanapki z chleba mazowieckiego z twarożkiem i rzodkiewką 2 szt (mleko, gluten)
PONIEDZIAŁEK- 24 LUTY 2025
- Barszcz biały z kiełbasą 250 ml (gluten, mleko, soja, seler, gorczyca), Chleb mazowiecki (gluten)
- Zapiekanka makaronowa 200 g (gluten, jaja, mleko)
- Herbata 150 ml
Podwieczorek:
- Racuchy z jabłkami 2 szt (jaja, mleko, gluten)
WTOREK- 25 LUTY 2025
- Zupa z kiszoną kapustą i ziemniakami 250 ml (gluten, mleko) Chleb mazowiecki (gluten)
- Kęski z fileta drobiowego 70 g (gluten, jaja)
- Ryż 150 g
- Marchewka z groszkiem 50 g (gluten)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Bułka drożdżowa 1 szt (gluten, jaja, mleko)
- Kakao 150 ml (mleko)
ŚRODA – 26 LUTY 2025
- Barszcz ukraiński 250 ml (gluten, soja, seler, gorczyca, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Sos gulaszowy 70 g (gluten)
- Kasza gryczana 150 g
- Ogórek kiszony 50 g
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Owoc 1 szt
CZWARTEK – 27 LUTY 2025
- Zupa ogórkowa250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Pieczeń rzymska 70 g (gluten, jaja)
- Ziemniaki 150 g
- Buraczki zasmażane 50 g (gluten)
- Kompot owocowy 150 ml
Podwieczorek:
- Galaretka 150 ml (gluten, jaja, mleko)
- Chrupki kukurydziane
PIĄTEK – 28 LUTY 2025
- Zupa koperkowa 250 ml (gluten, mleko), Chleb mazowiecki (gluten)
- Ryba po grecku 70 g (gluten, jaja, ryby, seler)
- Ziemniaki 150 g
Podwieczorek:
- Kanapki z serkiem topionym i ogórkiem 2 szt (gluten, mleko)
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.